ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
Τι είναι η Ψηφιακή Μαστογραφία;

Στο Κέντρο Μαστού του Ὑγίεια, πραγματοποιείται ψηφιακή Μαστογραφία, η οποία αποτελεί Μαστογραφία ψηφιακής εκτέλεσης και ανάλυσης σε δισδιάστατη απεικόνιση (2D) υψηλής ευκρίνειας.

Η διάγνωση πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρό ακτινολόγο – ακτινοδιαγνώστη μαστού σε ψηφιακές οθόνες επεξεργασίας εικόνας,  ενώ παρέχουμε και ψηφιακή εκτύπωση σε 4 films και σε ενεργό ψηφιακό δίσκο DVD.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Η Ψηφιακή Μαστογραφία, πραγματοποιείται σε ειδικό μαστογράφο από  εξειδικευμένη τεχνολόγο ακτινολόγο.

Προϋποθέσεις – προετοιμασία εξέτασης:

Α. Γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση: η εξέταση πραγματοποιείται ιδανικά από την 4η ως την 12η ημέρα του γενετήσιου κύκλου. Ο μαστός τότε είναι ευπίεστος και δεν αναδεικνύονται ψευδή μαστογραφικά ευρήματα σε αυτόν. Απαγορευτική προϋπόθεση φυσικά να μην υφίσταται εγκυμοσύνη.

Β. Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση: η εξέταση πραγματοποιείται χωρίς μηνιαίο χρονικό περιορισμό.

Γ. Για όλες τις γυναίκες την ημέρα της εξέτασης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία, μονάχα η αποφυγή χρήσης προϊόντων περιποίησης όπως κρέμες σώματος ή αποσμητικά στις μασχάλες και στο στήθος.

Τεχνική εκτέλεσης:

Η εξειδικευμένη τεχνολόγος  ακτινολόγος, θα εισάγει τον μαστό σε ειδική πλατφόρμα απεικόνισης και στην συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί με ειδική τεχνική πίεστρο διαβαθμισμένης συμπίεσης του μαστού, ώστε να γίνει η σωστότερη απεικόνισή του, χωρίς πόνο. Ορισμένες φορές η συμπίεση αυτή προκαλεί ήπια δυσφορία στις γυναίκες, που έχουν ευαισθησία στο μαστό, όμως  με την κατάλληλη τεχνική δεν δημιουργείται πόνος.

Σε περιπτώσεις που υπάρχουν ενθέματα μαστών, προσθετικές μαστών ή αποκαταστάσεις μετά από χειρουργική επέμβαση, εφαρμόζονται εξειδικευμένες τεχνικές συμπίεσης και απεικόνισης χωρίς κίνδυνο ή πόνο για την εξεταζόμενη. Εκτελούνται 2 μαστογραφικές λήψεις σε κάθε μαστό.

Συνολικά η όλη διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά, ενώ η ελεγχόμενη συμπίεση στον κάθε μαστό δεν υπερβαίνει τα 5 δευτερόλεπτα για κάθε μια από τις 2 λήψεις. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ευαισθησίας ή σε ειδικές ιατρικές περιπτώσεις ο εξειδικευμένος ιατρός του κέντρου είναι στην απόλυτη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Τι διάγνωση προκύπτει από την Ψηφιακή Μαστογραφία;

Μέσω της ψηφιακής μαστογραφίας, διερευνάται η μορφολογία και η ανατομία των μαστών. Η απεικόνιση των μαστών, εξασφαλίζει έγκυρη διάγνωση στην ανίχνευση μορφωμάτων πολύ μικρού ή και μεγαλύτερου μεγέθους, διαταραχών στην αρχιτεκτονική των μαστών, ύποπτων μικροαποτιτανώσεων και άλλων ιδιαίτερων παθολογικών αλλοιώσεων.

Ο εξειδικευμένος ιατρός ακτινολόγος  του Κέντρου Μαστού του  Ὑγίεια , θα αναλάβει την ψηφιακή ανάλυση των απεικονίσεων και το πόρισμα της εξέτασης. Στο τέλος της εξέτασης, λαμβάνετε τα ψηφιακά αρχεία των εικόνων και  τα 4 films μαστογραφίας. Εφόσον το επιθυμείτε τα ψηφιακά αρχεία εικόνων αποστέλλονται και στον ιατρό σας.Στείλτε μας email Καλέστε μας