Τμήμα Υπερήχων – Samsung RS85A

21/11/2018
samsun-1200x926.jpg

Το κορυφαίο σύστημα υπερήχων Samsung RS85A συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας με προηγμένη εργονομία

 1. Υπερηχογράφημα Άνω Κοιλίας
 2. Υπερηχογράφημα Κάτω Κοιλίας
 3. Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς – Παραθυρεοειδών
 4. Υπερηχογράφημα Τραχήλου
 5. Υπερηχογράφημα Μαλακών Μορίων
 6. Υπερηχογράφημα Μαστών
 7. Υπερηχογράφημα Οσχέου
 8. Έγχρωμο Triplex – Doppler: Αγγείων – Φλεβών – Αρτηριών
 9. Ελαστογραφία
 10. Έγχρωμο Triplex – Doppler καρδιάς

Το υπερηχογράφημα αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες διαγνωστικές μεθόδους στη σύγχρονη ιατρική πράξη. Με τη χρήση υπερήχων (ηχητικών κυμάτων μη ακουστών στο ανθρώπινο αυτί), δίνεται η δυνατότητα απεικόνισης διαφόρων οργάνων και δομών τoυ ανθρώπινου σώματος, ενώ με τη χρήση του Doppler και του έγχρωμου Triplex καταγράφεται η ροή αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία (αρτηρίες και φλέβες), γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανεύρεση στενώσεων, αποφράξεων ή άλλων δομικών και λειτουργικών διαταραχών.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι με το υπερηχογράφημα δύναται να εκτιμηθεί τόσο η δομή όσο και η λειτουργία των υπό εξέταση οργάνων, να διαγνωσθεί πληθώρα παθολογικών καταστάσεων καθώς και να παρακολουθείται η ανταπόκριση αυτών στη χορηγούμενη θεραπεία.

Η μέθοδος πλεονεκτεί στο ότι είναι εντελώς ανώδυνη, γρήγορη και οικονομική, ενώ δεν χρησιμοποιείται ιονίζουσα ή άλλη επιβαρυντική για τον οργανισμό ακτινοβολία.

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΙΕΙΑ εκτελείται ένα ευρύ σύνολο υπερηχογραφημάτων διαφόρων οργάνων και αγγείων του σώματος. Ο εξεταζόμενος οφείλει να γνωρίζει ότι για ορισμένες από τις εξετάσεις αυτές απαιτείται ειδική προετοιμασία προ της εξέτασης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στη Γραμματεία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΙΕΙΑ.

 1. Υπερηχογράφημα Καρδιάς – Doppler – Έγχρωμο Triplex

Με τη βοήθεια των υπερήχων καθίσταται δυνατή η απεικόνιση της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, η εκτίμηση της λειτουργικότητας του μυοκαρδίου, της ακεραιότητας και λειτουργικότητας των καρδιακών βαλβίδων, της απεικόνισης της αιματικής ροής εντός των καρδιακών κοιλοτήτων και της διάγνωσης και παρακολούθησης διαφόρων νοσημάτων όπως μυοκαρδιοπάθειες, βαλβιδοπάθειες, μεσοκολπικές και μεσοκοιλιακές επικοινωνίες, περικαρδίτιδα, στεφανιαία νόσος.

Η κυκλοφορία του RS85 είναι η τελευταία επίδειξη της ηγεσίας της Samsung στον υπερηχογράφο.Διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις, όπως:

 • MV-Flow : Επιτρέπει την απεικόνιση των δομών μικροσυσσωματώματος βραδείας ροής, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθούν με συμβατικό υπέρηχο υπερήχων Doppler. Παρέχει επίσης στους κλινικούς ιατρούς έναν επιπλέον τρόπο για να ελέγξει τις βλάβες για ενδείξεις καρκίνου ή φλεγμονής.
 • S-Shearwave Imaging : Παρέχει νέους δείκτες για την κλινική διάγνωση μέσω της ποσοτικοποίησης της ελαστικότητας του ιστού ή των βλαβών μέσω της ελαστογραφίας, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ακρίβειας της διάγνωσης για ασθένειες του μαστού και του ήπατος.
 • CEUS + : Διαγνώσκει και χαρακτηρίζει βλάβες στο ήπαρ χρησιμοποιώντας παράγοντα αντίθεσης σε ενήλικους και παιδιατρικούς πληθυσμούς.
 • Το S-Fusion : Επιτρέπει ταυτόχρονο εντοπισμό μιας βλάβης χρησιμοποιώντας υπερήχους σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με άλλους τρόπους ογκομετρικής απεικόνισης, όπως MRI ή CT, ενώ επεκτείνει τις δυνατότητές του στον προστάτη για ακριβή και στοχευμένη καθοδήγηση βιοψίας.
Samsung RS85A –Σύστημα υπερήχων υψηλού επιπέδου ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει στην ακτινολογία και το καρδιαγγειακό διάλυμα. Διαθέτει Αρτηριακή Ανάλυση , η οποία ανιχνεύει αλλαγές στα δοχεία, παρέχοντας τιμές μέτρησης όπως δυσκαμψία. Η τεχνολογία S-Shearwave μετρά την ελαστικότητα της μάζας για να βοηθήσει στη διάγνωση των ηπατικών αλλοιώσεων και το RealisticVue είναι ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που βελτιώνει την ποιότητα της 3D εικόνας.
Εξοπλισμένο με συμπαγή σχεδιασμό, οθόνη 21,5 ιντσών πλήρους οθόνης υψηλής ευκρίνειας και οθόνη αφής. Διαθέτει επίσης HQ-Vision, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν εικόνα υψηλής ανάλυσης που βοηθά στην ανίχνευση κλινικά σημαντικών λεπτομερειών. Το S-Harmonic χρησιμοποιεί πολλαπλές συχνότητες για να παρέχει μια καθαρή εικόνα από κοντινή ζώνη σε απομακρυσμένη ζώνη.
Στείλτε μας email Καλέστε μας