Ενημερωθείτεnewtom-vgi-evo-1200x923.jpg

30/05/2019 Νέα

Το διαγνωστικό κέντρο ΥΓΙΕΙΑ κατάφερε για ακόμη μια φορά, μια πρωτοποριακή μέθοδο διάγνωσης στον χώρο της οδοντιατρικής που εφαρμόζεται η πιο σύγχρονη τεχνολογία προσφέροντας στον οδοντίατρο δυνατότητες πληθώρας εξετάσεων. Διαθέτει τον αξονικό τομογράφο κωνικής δέσμης CBCT  3D VGi-evo   και GiANO-ορθοπαντογράφο  της εταιρίας New Tom που είναι η πρώτη στον κόσμο που εφάρμοσε την τεχνολογία της οδοντιατρικής κονικής δέσμης στην οδοντιατρική αγορά.Και στα δυο μηχανήματα υπάρχει εγκατεστημένη η πατενταρισμένη τεχνολογία SafeBeam-υπολογίζει την εφαρμοσμένη δόση για κάθε ασθενή με γνώμονα υην καλύτερη δυνατή εικόνα με τη μικρότερη δυνατή δόση.

Το CBCT 3D-VGi-evo   είναι ένα  τεχνολογίας αιχμής μηχάνημα  που διενεργεί την πιο αναλυτική και προηγμένη προσέγγιση μέχρι σήμερα,. Η αξονική τομογραφία  επιτυγχάνεται με εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας που είναι πολύ βασική παράμετρος.  Γιαυτό το λόγο έχει διαλέξει να εξολίζει το μηχάνιμα με λυχνία παλμικής επομπής σε αντίθεση με τα περισσότερα CBCT που φορούν λυχνίες συνεχούς εκπομπής και εκτελεί με ακρίβεια τομογραγίες κωνικής δέσμης απο πεδία 5χ5cm για μόνο δόντι εως 24χ19 cm που καλύπτει όλο το σπλαχνικό κρανίο.Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο ελάχιστος χρόνος ακτινοβολίας μόλις 0,9 δευτερόλεπτα.

Η κωνικής δέσμης Υπολογιστική Τομογραφία CBVT/CBCT αποτελεί πλέον την πιο διαδεδομένη απεικονιστική μέθοδο τόσο για τη διάγνωση όσο και για τη θεραπεία στην οδοντιατρική. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης  το μηχάνημα περιστρέφεται γύρω από το κεφάλι του εξεταζομένου 360 μοίρες παράγοντας 360 εικόνες ανα μοίρα  οι οποίες με εξελιγμένο λογισμικό ανασυντίθενται σε 3D εικόνα. Στην τρισδιάστατη πλέον εικόνα δίνεται η δυνατότητα στον Ιατρό να κάνει ανασυνθέσεις με ακρίβεια χιλιοστού (1mm) και να μελετήσει την ανατομική περιοχή που τον ενδιαφέρει. Η εξέταση διαρκεί μόνο 15 δευτερόλεπτα , οι εικόνες αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή (CD) ενώ αποτυπώνονται και σε φιλμ υψηλής ποιότητας.

Επίσης, κατά την αξονική τομογραφία των γνάθων, λαμβάνουμε εγκάρσιες και επιμήκεις τομές, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα για ποικίλες μετρήσεις όπως η πορεία του κάτω φατνιακού νεύρου, το ύψος και  πλάτος του οστού της περιοχής, τοποθέτηση εμφυτεύματος κοντά στο γενειακό τρήμα, πάχος γλωσσικής αύλακας αλλά και την πυκνότητα του φλοιώδους οστού. Η λεπτομερής απεικόνιση της άνω και κάτω γνάθου μέσω του dental scan, βοηθάει τον οδοντίατρο στην  κατάλληλη επιλογή εμφυτεύματος, όσον αφορά στην περιοχή τοποθέτησης αλλά και το πάχος αυτού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και υγιής εμφύτευση.

Τελευταίας τεχνολογίας τομογραφικό μηχάνημα φιλικό με τον εξεταζόμενο, καθώς δεν δημιουργεί αίσθημα κλειστοφοβίας.
Ο εξεταζόμενος μπορεί να είναι σε όρθια ή καθιστή θέση ενώ μπορούν να εξεταστούν και Α.Μ.Ε.Α


samsun-1200x926.jpg

21/11/2018 Νέα

Το κορυφαίο σύστημα υπερήχων Samsung RS85A συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας με προηγμένη εργονομία

 1. Υπερηχογράφημα Άνω Κοιλίας
 2. Υπερηχογράφημα Κάτω Κοιλίας
 3. Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς – Παραθυρεοειδών
 4. Υπερηχογράφημα Τραχήλου
 5. Υπερηχογράφημα Μαλακών Μορίων
 6. Υπερηχογράφημα Μαστών
 7. Υπερηχογράφημα Οσχέου
 8. Έγχρωμο Triplex – Doppler: Αγγείων – Φλεβών – Αρτηριών
 9. Ελαστογραφία
 10. Έγχρωμο Triplex – Doppler καρδιάς

Το υπερηχογράφημα αποτελεί μία από τις πλέον αξιόπιστες διαγνωστικές μεθόδους στη σύγχρονη ιατρική πράξη. Με τη χρήση υπερήχων (ηχητικών κυμάτων μη ακουστών στο ανθρώπινο αυτί), δίνεται η δυνατότητα απεικόνισης διαφόρων οργάνων και δομών τoυ ανθρώπινου σώματος, ενώ με τη χρήση του Doppler και του έγχρωμου Triplex καταγράφεται η ροή αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία (αρτηρίες και φλέβες), γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανεύρεση στενώσεων, αποφράξεων ή άλλων δομικών και λειτουργικών διαταραχών.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι με το υπερηχογράφημα δύναται να εκτιμηθεί τόσο η δομή όσο και η λειτουργία των υπό εξέταση οργάνων, να διαγνωσθεί πληθώρα παθολογικών καταστάσεων καθώς και να παρακολουθείται η ανταπόκριση αυτών στη χορηγούμενη θεραπεία.

Η μέθοδος πλεονεκτεί στο ότι είναι εντελώς ανώδυνη, γρήγορη και οικονομική, ενώ δεν χρησιμοποιείται ιονίζουσα ή άλλη επιβαρυντική για τον οργανισμό ακτινοβολία.

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΙΕΙΑ εκτελείται ένα ευρύ σύνολο υπερηχογραφημάτων διαφόρων οργάνων και αγγείων του σώματος. Ο εξεταζόμενος οφείλει να γνωρίζει ότι για ορισμένες από τις εξετάσεις αυτές απαιτείται ειδική προετοιμασία προ της εξέτασης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στη Γραμματεία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΙΕΙΑ.

 1. Υπερηχογράφημα Καρδιάς – Doppler – Έγχρωμο Triplex

Με τη βοήθεια των υπερήχων καθίσταται δυνατή η απεικόνιση της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, η εκτίμηση της λειτουργικότητας του μυοκαρδίου, της ακεραιότητας και λειτουργικότητας των καρδιακών βαλβίδων, της απεικόνισης της αιματικής ροής εντός των καρδιακών κοιλοτήτων και της διάγνωσης και παρακολούθησης διαφόρων νοσημάτων όπως μυοκαρδιοπάθειες, βαλβιδοπάθειες, μεσοκολπικές και μεσοκοιλιακές επικοινωνίες, περικαρδίτιδα, στεφανιαία νόσος.

Η κυκλοφορία του RS85 είναι η τελευταία επίδειξη της ηγεσίας της Samsung στον υπερηχογράφο.Διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις, όπως:

 • MV-Flow : Επιτρέπει την απεικόνιση των δομών μικροσυσσωματώματος βραδείας ροής, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθούν με συμβατικό υπέρηχο υπερήχων Doppler. Παρέχει επίσης στους κλινικούς ιατρούς έναν επιπλέον τρόπο για να ελέγξει τις βλάβες για ενδείξεις καρκίνου ή φλεγμονής.
 • S-Shearwave Imaging : Παρέχει νέους δείκτες για την κλινική διάγνωση μέσω της ποσοτικοποίησης της ελαστικότητας του ιστού ή των βλαβών μέσω της ελαστογραφίας, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ακρίβειας της διάγνωσης για ασθένειες του μαστού και του ήπατος.
 • CEUS + : Διαγνώσκει και χαρακτηρίζει βλάβες στο ήπαρ χρησιμοποιώντας παράγοντα αντίθεσης σε ενήλικους και παιδιατρικούς πληθυσμούς.
 • Το S-Fusion : Επιτρέπει ταυτόχρονο εντοπισμό μιας βλάβης χρησιμοποιώντας υπερήχους σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με άλλους τρόπους ογκομετρικής απεικόνισης, όπως MRI ή CT, ενώ επεκτείνει τις δυνατότητές του στον προστάτη για ακριβή και στοχευμένη καθοδήγηση βιοψίας.
Samsung RS85A –Σύστημα υπερήχων υψηλού επιπέδου ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει στην ακτινολογία και το καρδιαγγειακό διάλυμα. Διαθέτει Αρτηριακή Ανάλυση , η οποία ανιχνεύει αλλαγές στα δοχεία, παρέχοντας τιμές μέτρησης όπως δυσκαμψία. Η τεχνολογία S-Shearwave μετρά την ελαστικότητα της μάζας για να βοηθήσει στη διάγνωση των ηπατικών αλλοιώσεων και το RealisticVue είναι ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που βελτιώνει την ποιότητα της 3D εικόνας.
Εξοπλισμένο με συμπαγή σχεδιασμό, οθόνη 21,5 ιντσών πλήρους οθόνης υψηλής ευκρίνειας και οθόνη αφής. Διαθέτει επίσης HQ-Vision, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν εικόνα υψηλής ανάλυσης που βοηθά στην ανίχνευση κλινικά σημαντικών λεπτομερειών. Το S-Harmonic χρησιμοποιεί πολλαπλές συχνότητες για να παρέχει μια καθαρή εικόνα από κοντινή ζώνη σε απομακρυσμένη ζώνη.

Στείλτε μας email Καλέστε μας