ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ
Τι είναι το υπερηχογράφημα μαλακών μορίων;

Το Υπερηχογράφημα Μαλακών Μορίων, πραγματοποιείται σε ενήλικες και παιδιά και αποτελεί έναν απεικονιστικό έλεγχο των επιφανειακών μαλακών ιστών του σώματος, που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, σε βάθος μερικών εκατοστών. Στο υπερηχογράφημα μαλακών μορίων, εξετάζονται οι λεμφαδένες, οι τένοντες, οι μύες, τα νεύρα, το λίπος κ.α. Συνήθως, τα μορφώματα που εμφανίζονται, είναι ψηλαφητά και ορατά.

Μέσω αυτής της εξέτασης, δίνονται πληροφορίες, για ένα μόρφωμα. Για παράδειγμα, φαίνεται αν είναι συμπαγές ή κυστικό, με ποια όργανα έρχεται σε επαφή, αν πρόκειται για λίπωμα. Αφού συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεία, δίνονται απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια εμφάνισης του μορφώματος.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Η εξέταση του υπερηχογραφήματος μαλακών μορίων, δεν απαιτεί καθόλου προετοιμασία και γίνεται με την χρήση ειδικού gel. Ακόμη, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η διαδικασία αυτή είναι εντελώς ανώδυνη.

Ποια είναι τα συχνότερα αίτια εμφάνισης ενός μορφώματος μαλακών μορίων;

Τις περισσότερες φορές, τα αίτια εμφάνισης ενός μορφώματος μαλακών μορίων, είναι  μεταφλεγμονώδη ή μετατραυματικά ή ιδιοπαθή.Εμφάνιση ενός ή περισσότερων μορφωμάτων κάτω από το δέρμα απαιτεί κλινική εξέταση και ενίοτε απεικονιστική διερεύνηση που καθορίζει ο κλινικός ιατρός.Στείλτε μας email Καλέστε μας