ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΡΑΧΗΛΟΥ – ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ
Τι είναι το υπερηχογράφημα τραχήλου;

Το υπερηχογράφημα τραχήλου, αποτελεί απεικονιστικό έλεγχο και ανατομική καταγραφή ανά τραχηλικό  τρίγωνο των φυσιολογικών δομών και των παθολογικά διογκωμένων λεμφαδένων του τραχήλου. Το συγκεκριμένο υπερηχογράφημα, παρέχει ακριβείς πληροφορίες για την σύσταση και το είδος των λεμφαδένων στον τράχηλο, την ύπαρξη ύποπτων όζων και την ύπαρξη κακοήθειας ή κύστεων στις παρωτίδες, τους σιελογόνους αδένες ή τον θυρεοειδή αδένα.

Τι είναι η χαρτογράφηση λεμφαδένων;

Η χαρτογράφηση των λεμφαδένων γίνεται κατά τον υπερηχογραφικό έλεγχο . Καθορίζεται το μέγεθος, η μορφολογία και ο αριθμός παθολογικά διογκωμένων λεμφαδένων, ανά τραχηλικό τρίγωνο και η σχέση τους με τις υπόλοιπες ανατομικές δομές του τραχήλου (αδένες, μυς, αγγεία , θυρεοειδής αδένας).

Πώς γίνεται το υπερηχογράφημα τραχήλου και η χαρτογράφηση λεμφαδένων;

Η διαγνωστική εξέταση με την χρήση υπερήχων, δεν είναι καθόλου επίπονη και δεν χρειάζεται προετοιμασία. Ο ασθενής ξαπλώνει ανάσκελα και ο ιατρός εφαρμόζει ένα ειδικό gel στην κεφαλή υπερήχων. Στη συνέχεια εξετάζεται διεξοδικά η περιοχή του τραχήλου, δεξιά και αριστερά.. Η εξέταση ολοκληρώνεται σε είκοσι λεπτά και τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από λίγη ώρα. Εάν η εξέταση έχει γίνει και στο παρελθόν, τα ευρήματα συγκρίνονται με τα ευρήματα της προηγούμενης εξέτασης.


Στείλτε μας email Καλέστε μας