ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ
Το υπερηχογράφημα του καρπιαίου σωλήνα, αποτελεί μέθοδο απεικόνισης με την οποία διερευνώνται πιθανά αίτια εμφάνισης του συνδρόμου, που κλινικά έχει διαπιστώσει ο νευρολόγος ή ο ορθοπεδικός.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το υπερηχογράφημα, γίνεται απεικονιστικός έλεγχος των αρθρώσεων, των μυών, των τενόντων, των αγγείων και των νεύρων της περιοχής του καρπού και παράλληλα γίνεται διερεύνηση  φλεγμονών ή μετατραυματικών αλλοιώσεων του μέσου νεύρου, που συνήθως προκαλούν το σύνδρομο.

Τι είναι το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα;

Η περιοχή του καρπού, περιλαμβάνει οστά, συνδέσμους, μυς και τένοντες, σε έναν ανατομικό «σωλήνα» μέσα από τον οποίο περνά το μέσο νεύρο. Το συγκεκριμένο νεύρο, είναι πολύ σημαντικό για ομαλή κινητικότητα των δακτύλων. Όταν αυτό το νεύρο παγιδεύεται και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, τότε προκαλούνται τα συμπτώματα του συνδρόμου. Τα πιο γνωστά συμπτώματα είναι ο πόνος στον καρπό και σε πιο δύσκολες περιπτώσεις η μείωση της μυϊκής δύναμης του χεριού.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Η εξέταση του υπερηχογραφήματος καρπιαίου σωλήνα, γίνεται σε καθιστή θέση με την χρήση ειδικού gel και διαρκεί δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.  Τα αποτελέσματα αφορούν παθήσεις του μέσου νεύρου ή άλλων ανατομικών δομών που σε μεταγενέστερο στάδιο θα βοηθήσουν τον ορθοπεδικό ή τον νευρολόγο να δώσουν λύση στο πρόβλημα.Στείλτε μας email Καλέστε μας