ΚΕΝΤΡΟ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ
Το Διαγνωστικό Κέντρο Ὑγίεια, αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο για την πρόληψη, και διάγνωση της Οστεοπόρωσης. Με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών, δημιουργήσαμε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Οστεοπόρωσης απόλυτα εξοπλισμένο με μηχανήματα νέας τεχνολογίας και εξειδικευμένο προσωπικό, που αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων.

Τι είναι η οστεοπόρωση;

H οστεοπόρωση, αποτελεί μία χρόνια πάθηση των οστών κατά την οποία παρατηρείται μειωμένη οστική μάζα και διαταραχές στην αρχιτεκτονική των οστών. Αυτό έχει ως συνέπεια τα οστά να αδυνατίζουν, να λεπταίνουν και να γίνονται πιο ευάλωτα σε κατάγματα. Η πάθηση αυτή εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εμμηνόπαυσης και σε άνδρες ηλικίας άνω των πενήντα ετών.

Έλεγχος Οστεοπόρωσης με εξειδικευμένα Μηχανήματα

Στο Διαγνωστικό Κέντρο Ὑγίεια, διαθέτουμε μηχανήματα τελευταίας γενιάς, τα οποία μετρούν την οστεοπόρωση και υπολογίζουν με ακρίβεια 10ετίας την πιθανότητα οστεοπορωτικού κατάγματος. Για τις συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις χρησιμοποιούμε το Hologic Horizon. Το Hologic Horizon, αποτελεί Διπλής Ενεργειακής δέσμης (Dxa) μηχάνημα μέτρησης και ανάλυσης μάζας σώματος και οστικής πυκνομετρίας (μοντέλο 2021). Μέσω του μηχανήματος παρέχεται η δυνατότητα εξειδικευμένης μελέτης της μικροαρχιτεκτονικής των οστών (TBS) και απόδοσης πιθανότητας κατάγματος (FRAX).

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα λιπομέτρησης.

Σε ποιους απευθύνεται το Κέντρο Οστεοπόρωσης του Υγίεια;

  • Σε γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.
  • Σε ασθενείς που εμφανίζουν παραμορφώσεις στους σπονδύλους.
  • Σε ασθενείς που έχουν συχνά κατάγματα.
  • Σε ασθενείς που λαμβάνουν κορτιζόνη για πολύ καιρό.
  • Σε ασθενείς που βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας οστεοπόρωσης ή οστεοπενίας και πρέπει να αξιολογηθεί ο βαθμός βελτίωσης της κατάστασής τους.

Τι υπηρεσίες παρέχουμε;


Στείλτε μας email Καλέστε μας