ΟΛΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΑ
Τι είναι η Ολική Σωματομετρία;

Στο Κέντρο Οστεοπόρωσης του Διαγνωστικού Κέντρου Ὑγίεια, πραγματοποιείται η εξέταση της Ολικής Σωματομετρίας. Η συγκεκριμένη εξέταση, αφορά την ανάλυση της μάζας σώματος και στατιστική εκτίμηση της μάζας των οστών, των μυών, του νερού και του λίπους. Στο πλαίσιο της εξέτασης, γίνεται αξιολόγηση της θεραπευτικής προσέγγισης των ασθενών με υποθρεψία ή καχεξία, καθώς και των ασθενών με παθήσεις κακοήθους παχυσαρκίας.

Πώς πραγματοποιείται η Ολική Σωματομετρία;

Η Ολική Σωματομετρία, πραγματοποιείται με την χρήση της μεθόδου DXA ολόσωμης ανάλυσης σε συνδυασμό με τα σωματομετρικά στοιχεία βάρους και ύψους του εξεταζόμενου, που συλλέγονται μέσω αναστημόμετρου αλλά και ηλεκτρονικής ζυγαριάς. Η εξέταση, είναι πολύ απλή και δεν προκαλεί δυσφορία στον εξεταζόμενο.

Η διάρκειά της είναι μικρή αλλά τα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει ο κλινικός ιατρός είναι σημαντικά για την διάγνωση και θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων.Η διαδικασία της εξέτασης προσομοιάζει με την τμηματική εφαρμογή της DXA που γίνεται για την τμηματική μέτρηση της οστικής πυκνότητας αλλά αφορά ολόκληρο το σώμα.Ο εξειδικευμένος ιατρός ακτινολόγος, αξιολογεί τα ευρήματα και καταλήγει σε μία έκθεση με τα αποτελέσματα της εξέτασης.


Στείλτε μας email Καλέστε μας